Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate
Comunicate
16.09.2021  
Ziua lucrătorului din ramura silvică
12:02:46Mesajul  directorului Întreprinderii pentru Silvicultură Orheicu ocazia Zilei lucrătorului din ramura silvicăStimaţi colegiSărbătoarea profesională Ziua lucrătorului din ramura silvică este un prilej deosebit pentru  a aduce în prim-plan omul care trăieşte cu viaţa pădurilor, cu realizările noastre şi cu emoţii
  
01.06.2020  
Anunț! Ocolul silvic Pohrebeni comercializează:Lemn de foc tare, lemn de foc moale, lemn de foc despicat, lemn rotund, cherestea.Prestează servicii de: Încărcare, transport, tăiere cherestea.
Ocolul silvic Pohrebeni comercializează:Lemn de foc tare, lemn de foc moale, lemn de foc despicat, lemn rotund, cherestea.Prestează servicii de: Încărcare, transport, tăiere cherestea.
  
   
23.02.2020  
Reacția Întreprinderii de Stat Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei la informația eronată și denaturată apărută în presă
În contextul informației apărute în rețelele de socializare și preluate de diferite agenții de media, Întreprinderea de Stat Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei vă comunică că toate lucrările de îngrijire și conducere; reconstrucție ecologică, conservare și regenerare sunt efectuate în conformitate cu normele
  
20.08.2018  
Rezultatele concursului Cel mai bun pădurar editia 2018
  Conform Hotărîrii Comune a administrației Agenției  ,,Moldsilva" și Comitetului Executiv al Federației Sindicatelor din Silvicultură din Republica Moldova în perioada 1 - 10 august 2018 în ocoale silvice subordonate Întreprinderii pentru Silvicultură Orhei s-a desfășurat faza I (nivel de
  
   
02.07.2018  
În cadru Întreprinderii de Stat Întreprinderea pentru silvicultură Orhei sa desfășurat seminarul cu tematica: punerea în valoare a masei lemnoase în anul 2018.
În baza ordinului Agenție Moldsilva nr: 105 din 13 iunie, 2018 și a ordinului intern Întreprinderii de Stat  Întreprinderea  pentru silvicultură Orhei nr: 69 din 15 iunie, 2018  în contextul efectuări lucrărilor de punere în valoare a masei lemnoase în cadru Întreprinderii de Stat  Întreprinderea  pentru silvicultură Orhei sa desfășurat seminarul cu tematica:  punerea în valoare a masei lemnoase în anul 2018.La seminar au participat șefii de ocoale, maiștri silvici, și copul ingineresc a Întreprinderii.  
  
18.05.2018  
Colaborare în domeniul protecției pădurii
n perioada 14-17 mai, cu o vizită de lucru în Republica Moldova se află o delegație formată din specialiști pe probleme de protecție a pădurii ai Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) - Romsilva din România.Conducerea delegatiei a avut o întrevedere cu directorul Agenției "Moldsilva", Ion Haralampov. Discuția s-a axat pe importanța programului de perfecționare a personalului cu atribuții de protecție, colaborarea și schimbul de experiență privind folosirea preparatelor fito-sanitare pe segmentul lor de întrebuințare.Deplasarea în teren a inclus examinarea suprafețelor de probă permanente de monitorizare a dăunătorilor defoliatori, verificarea stării de sănătate a regenerării naturale în întreprinderile: ÎSC Strășeni, ÎS Călărași, ÎS Orhei, ÎS Chișinău, RN „Plaiul Fagului".Vizita a mai inclus examinarea focarelor de dăunători, pentru care s-au stabilit măsurile de combatere din primăvara curentă, fiind abordate aspecte ce țin de posibilitatea îmbunătățirii metodelor de monitorizare și combatere a dăunătorilor, oportunitățile de colaborare, inclusiv modalitatea perfecționării specialiștilor locali în cadrul RNP Romsilva.Amintim că vizitele de lucru și cursurile de instruire sunt prevăzute în Memorandumul de Înțelegere, dintre Agenția "Moldsilva", și Regia Națională a Pădurilor "Romsilva", care a fost semnat la București în luna martie, pentru o perioadă de patru ani.
Vezi în :   
   
25.01.2018  
Anunț
Întreprinderea pentru silvicultură Orhei comercializează:Lemn de foc, lemn de foc despicat, lemn rotund, cherestea.Prestează servicii de: Încărcare, transport, tăiere cherestea.
  
15.08.2017  
Licitație publică cu strigare de comercializare pentru plante medicinale.
Întreprinderea de Stat ”Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei” anunță pentru data de 11.09.2017, ora 10.00 pe adresa: m.Orhei, str.Vasile Lupu 166, desfășurarea licitației publice ”cu strigare de comercializare ” a obiectelor regnului vegetal – plante medicinale. Taxa de partipare la licitație ”cu strigare” este de 200 lei. Termen limită de depunerea a pachetului de documente este 04.09.2017Informații suplimentare la tel.: 023521959.Sînt invitați să participe atît persoane fizice(întreprinzători individuali), cît și persoane juridice interesate.Obiectul procedurii: Comercializarea a obiectelor regnului vegetal și a părților acestora.Lista documentelor necesare pentru participarea la licitația obiectelor regnului vegetal:1.Cererea de participare la licitație.2.Copia Extrasului din Registrul de Stat al persoanelor juridice.3.Copia Buletinului de identitate a Fondatorului.4.Copia dovezii achitării taxei de participare la licitație(200 lei).5.Copia dovezii achitării acontului în mărime de 10% din prețul cu TVA a lotului solicitat.Notă:, în caz de participare la licitație a persoanei delegate din partea fondatorului, este necesar de prezentat procura autentificată la notar și buletinul de identitate a persoanei delegate.
  
   
02.05.2017  
Combaterea aeriană a dăunătorilor defoliatori.
 În ultimii 2-3 ani s-a agravat starea fitosanitară a pădurii prin dezvoltarea bruscă a dăunătorilor defoliatori, pentru ameliorarea situației create, anul curent în perioada  2 - 05 mai se va efectua combaterea aeriană a pădurii contra dăunătorilor pe o suprafață de  1338 ha. Prelucrării vor fi supuse trupurile de pădure adiacente localităților: Pohrebeni, Andreevca, Voroteț, Slobozia-Horodfiște, Otac.                      
  
14.03.2017  
Ziua Internațianală a Pădurilor
În contextul planului de activități elaborat pentru Ziua Internaţională a Pădurii, care este marcată pe 21 martie, Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei în persoana lui Ruslan Guțu – inginer pază și protecția pădurii a ținut la Liceul teoretic ”Alecu Russo” din Orhei, o lecție cu tematica: ”Importanța pădurii în viața omului”. Participanți la lecție au fost cel puțin 110 elevi ai claselor 1-4.
  
   
02.03.2017  
Startul campaniei de salubrizare.
Startul campaniei de salubrizare.În data de 2 martie 2017 s-a dat start capaniei de salubrizare.S-au implicat activ pădurarii și lucrătorii Ocolului Silvic Seliște a Întreprinderii pentru Silvicultură Orhei. Pe marginea pădurii adiacentă traseului Orhei - Chișinău s- au colectat zeci de saci cu gunoae aruncate din unitățile de transportde către unii concetățeni mai puțin conștiincioși.
Vezi în : româna      Ex. Ruslan Guțu  // 758.938 Kb  
25.02.2017  
Panou informativ de conștientizare
De către colaboratorii serviciului silvic de Stat ai Întreprinderii pentru Silvicultură Orhei în sectorul de pădure adiacent traseului Orhei - Chișinău, au fost instalate a două panouri informative și de conștientizare a populației cu mesaje privind paza și protecția pădurii.   
  
   
13.09.2016  
Mesaj de felicitare cu ocazia zilei silvicultorului.
Stimaţi  silvicultori, stimați colegiCu prilejul frumoasei sărbători profesionale, marcate tradiţional în a treia sîmbătă a lunii septembrie, adresez cele mai sincere şi cordiale felicitări cu urări de bine şi prosperitate. În numele Întreprinderii de Stat „Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei”, dar şi al meu personal, îmi exprim  recunoștința profundă pentru contribuţia pe care o aduceţi în administrarea şi gospodărirea durabilă a pădurilor moldave. Noi suntem cei care stăm la straja patrimoniului naţional – Măria sa Pădurea, cu  perseverenţă şi dăruire. Aportul
  
07.09.2016  
Întreprinderea silvică Orhei a fost vizitată de către elevii școlii profesionale polivalente din orașul Orhei
Întreprinderea silvică Orhei a fost vizitată de către elevii școlii profesionale polivalente din orașul Orhei