vezi mai mult

Pepiniera Î.S. ,,Îtreprinderea pentru Silvicultură Orhei” a. 2023
12.10.2023     
 
Campania ,,ZIUA MONDIALĂ A CURĂȚENIEI 2023”
12.09.2023     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Ziua lucrătorului din ramura silvică
16
09.2021
Ziua lucrătorului din ramura silvică
   
 

12:02:46

Mesajul  directorului Întreprinderii pentru Silvicultură Orhei

cu ocazia Zilei lucrătorului din ramura silvică

Stimaţi colegi

Sărbătoarea profesională Ziua lucrătorului din ramura silvică este un prilej deosebit pentru  a aduce în prim-plan omul care trăieşte cu viaţa pădurilor, cu realizările noastre şi cu emoţii şi sentimente ce le încercăm în munca noastră cotidiană.

Probabil mulţi dintre noi, când au luat decizia de se dedica activităţilor din fondul forestier nu cunoşteau nici pe departe toate dificultăţile ce trebuie să le înfruntăm, în tendinţa noastră de a crea şi dezvolta pădurile din ţara noastră. Deşi a fost destul de dificil noi am rezistat, iar aceste greutăţi ne-au călit caracterele şi ne-au determinat să mergem înainte cu şi mai multă cutezanţă.

Totuşi, în această zi de sărbătoare e firesc să vorbim şi despre oameni sau fapte frumoase, despre cei care ne-au înţeles străduinţa şi au pus umărul la realizările comune. Şi aici mă refer la societate: copii, elevi, studenţi, profesori, medici, oameni de diferite vârste şi profesii, care ne-au înţeles gândurile şi nu au ezitat să contribuie la campaniile de plantare a arborilor - misiunea noastră sacră. Această sărbătoare ne reuneşte pe toţi în gânduri, emoţii, fapte şi pasiunea pentru păduri curate şi frumoase, un mediu ambiant ce ne-ar stimula sănătatea şi pentru dragoste de plai natal.

Sunt absolut convins că fiecare din noi, cei care am ales să servim cu devotament fondul forestier al ţării noastre, nu va ezita nici pentru o clipă şi nu îşi va precupeţi puterile pentru  a lăsa urmaşilor păduri seculare dar şi arboret tânăr ce reprezintă pasul de viitor - realitatea pădurilor pentru alte generaţii.

Această sărbătoare minunată reprezintă încă o modalitatea de a vă spune, stimaţi colegi, cât de importanţi sunteţi şi cât de mult contează faptele voastre.

Cu această ocazie vă aduc sincere felicitări şi urări de viaţă lungă şi rodnică. Să aveţi parte de realizari şi proiecte importante, care vor aduce bunăstarea ţării şi dezvoltarea ramurii silvice.

Cu deosebit respect Viorel Petic