vezi mai mult

Pepiniera Î.S. ,,Îtreprinderea pentru Silvicultură Orhei” a. 2023
12.10.2023     
 
Campania ,,ZIUA MONDIALĂ A CURĂȚENIEI 2023”
12.09.2023     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Campania națională de înverzire a plaiului.
10
11.2021
Campania națională de înverzire a plaiului.
   
 

Președinta Maia Sandu îndeamnă tinerii din

țară să se alăture Campaniei naționale

de înverzire a plaiului.

 

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îndeamnă tinerii să se alăture Campaniei naționale de înverzire a plaiului, care începe pe 13 noiembrie. Șefa statului a expediat un mesaj în acest sens, adresat consiliilor elevilor și consiliilor studențești din toată țara.

Pentru a se alătura campaniei de înverzire, tinerii vor contacta primăria pentru a afla unde și când vor fi organizate acțiunile de înverzire în localitatea lor și pot ieși la plantat puieți alături de prieteni și familie, colegi și profesori.

 „Vom planta împreună, în toate regiunile țării, peste cinci milioane de puieți, contribuind astfel la regenerarea a mii de hectare de pădure. E șansa noastră de a trăi într-o țară curată, verde și dezvoltată”, menționează Președinta în mesajul său.

Toți doritorii se pot alătura Campaniei naționale de înverzire a plaiului contactând autoritatea locală din comunitatea lor sau urmărind informațiile despre campania de înverzire pe pagina www.mediu.gov.md. În prezent, doar 11% din teritoriul Republicii Moldova este acoperit cu păduri.