Prima pagină   »  Produse și servicii   »  Turism/trasee turistice

Turism/trasee turistice

   

Traseul forestier Rîșcova-Ivancea

Traseul forestier Rîșcova - lacul Ivancea își propune să valorifice pădurea ce unește raioanele Criuleni și Orhei, dar și comunitatea locală. Practic, acesta va reprezenta o oportunitate de a ieși de pe drumul asfaltat pentru a observa fauna și flora, pentru activități sportive sau pur și simplu pentru a savura natura.

 Pregătirile pentru crearea traseului au fost începute în anul 2019, la inițiativa EcoVisio cu sprijinul Serviciului Forestier al SUA. Până acum, un mic grup format din localnici și membri ai echipei EcoVisio a făcut mai multe vizite "de recunoaștere" prin pădure, în căutarea celor mai atractive porțiuni și puncte de interes. Odată stabilit traseul, acesta a fost marcat, împreună cu copiii din clubul "Exploratorii Pădurii", iar pentru ghidarea publicului, la capetele de traseu au fost instalate panouri de informare despre această potecă. Traseul forestier Rîșcova-Ivancea s-a deschis pe 9 iunie 2019.

Traseul cu lungimea de 5 km va traversa pădurea dintre satele Rîșcova și Ivancea, pădure care face parte din Parcul Național Orhei. Această distanță va putea fi parcursă atât la pas, cât și pe bicicletă, și va fi accesibilă atât pentru cei experimentați în drumeții, cât și începătorilor. Drumul forestier va avea două puncte de pornire: unul lângă biserica din satul Rîșcova, iar celălalt pe coasta lacului Ivancea, de unde se descoperă o frumoasă priveliște a acestuia și a satului din depărtare. Pădurea de stejar ce va fi străbătută de acest drum face parte din trupul de pădure Ivancea, are o vârstă de aproximativ 100 de ani și se întinde pe o suprafață de ~500 ha.

Traseul forestier Rîșcova - lacul Ivancea pe scurt
Distanță: ~5 km

Durată: ~1.5 ore (~3 ore dus-întors)

Dificultate: ușor

Ascensiune / coborâre (Riscova -> Ivancea): 120 / 180m

Cele mai bune sezoane: accesibil tot anul, deși traversarea pe timp ploios sau iarna-primăvara poate fi problematică.

Variații de altitudine - drumul forestier Rîșcova-lacul Ivancea

 

Harta